Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

10x waardevolle momenten tijdens de zwangerschap


16 mei 2017


T

Time flies! Inmiddels zit ik alweer in mijn laatste trimester van de zwangerschap. Terugkijkend nu, vanaf het begin, wil ik de waardevolle momenten van mijn zwangerschap graag met jullie delen.

 

 1. Dé test!
   MAMA to the max Clearblue zwanger test plasstrip hoeveel weken ben ik zwanger
  Laten we beginnen bij het begin: het doen van de zwangerschapstest. Het moment waar je op hebt gewacht: de eerste keer plassen en op het staafje twee lijntjes zien. Het is een moment vol opwinding, ongeloof, verwondering, vreugde, maar ook onzekerheid. Het moment waar onze zwangerschapsreis begon.
 2. Dé eerste keer het hartje horen kloppen! Het is voor mij de eerste zwangerschap en ik voelde me dan ook heel onwetend tijdens de eerste afspraak bij de verloskundige. Na het horen kloppen van het hartje kwam het besef: ik draag echt iets bijzonders in mijn buik! Wij worden papa en mama!

  “SHARE THE HAPPY MOMENTS”

   

 3. Dé bekendmaking bij familie: het inlichten van de (schoon)ouders vond ik een mooi moment. We hebben hier ook op individueel niveau persoonlijke aandacht aangegeven. Het zien van het geluk en liefde van de mensen die het dichts bij je staan, doet je heel goed.
 4. Dé geslachtsecho en dé gender reveal: omdat we niet tot de 20-weken konden wachten, hebben we bij de 15e week al een pretecho laten doen voor de geslachtsbepaling. Het was de mooiste echo van mijn zwangerschap en ik genoot dan ook van iedere moment dat ik ons wondertje in beeld zag. Laten we voorop stellen dat zowel een jongen als een meisje enorm welkom is. We dachten zelf aan een jongetje.
  Bij de onthulling dat er een meisje in mijn buik groeit, kwam er een golf van onbekende emotie in me los. Tranen van geluk! Het betekent 4-generaties en vanwege de speciale band die ik met mijn oma heb, vind ik het heel bijzonder dat we dit geluk met haar mogen delen. Tijdens de bekendmaking van het geslacht speelde mijn oma dan ook een speciale rol. We hadden het huis versierd en een prachtige taart laten maken.
 5. Dé 20-weken echo: ik vond dit niet de mooiste echo, maar wel de meest belangrijke. Gezondheid gaat boven alles! De 20-weken echo heeft ons een geruststelling gegeven. Een echte mijlpaal in de zwangerschap.
 6. Dé bewegingen in je buik: ik denk dat veel zwangere dames zich hierin herkennen. Niet alleen het weten, maar ook het daadwerkelijk voelen van het leven wat in je groeit, is een onbetaalbaar moment. Niet alleen voor mezelf, maar ook voor mijn man om de bewegingen te mogen voelen.
 7. Dé zwangerschap op foto vastleggen.

  Bron: Funkybird Photography

  In een eerdere blog (klik hier) schreef ik over mijn favoriete babymoon bestemmingen. Ik vond de zwangerschapsshoot tijdens onze trip naar Toscane een leuke ervaring. Wij organiseerde de fotoshoot op de plek waar we getrouwd zijn. Een herinnering naar onze bruiloft, maar het resultaat is zeker ook een dierbare en blijvende herinnering voor later.

 8. Dé voorbereidingen: van het babyshoppen tot het bedenken van de naam. Oké, het kost misschien veel geld al die mooie babyspullen en je kunt er helemaal in doorslaan, maar zeg nu eerlijk: wat zijn al die voorbereidingen ontzettend leuk! Of het nu gaat om het uitzoeken van het eerste pakje, de inrichting en styling van de babykamer, het bedenken van de naam of het organiseren van de babyborrel. Avonden kan ik vullen met het opdoen van inspiratie en het bestellen van mooie spulletjes. Voorpret waar we dagelijks van genieten.
 9. Dé dooplocatie bezichtigen.

  Wij hebben besloten om ons kindje te dopen. Dit heeft persoonlijke redenen. We willen de doop organiseren op de dag dat we getrouwd zijn. Ze zal dan pas 2/3 maandjes oud zijn. Niet in Toscane, maar in een mooi kapelletje in de plaats waar wij wonen. Ter voorbereiding zijn we een bezoek gaan brengen aan de locatie en hebben we kaarsjes aangestoken. Dit is iets wat ik vanuit huis heb meegekregen. Een kaarsje aansteken om bewust stil te staan bij bepaalde gebeurtenissen in je leven of het uitspreken van een wens of bepaalde gedachte. We hebben drie kaarsjes laten branden en daarbij hardop onze wensen uitgesproken.
 10. Last but not least: het trotse gevoel! Naast het gevoel dat ik ontzettend trots ben op mijn zwangerschap, vind ik het nog mooier om te zien hoe trots mijn man is. Mijn hart maakt telkens weer een sprongetje als mijn man over de buik wrijft en met de baby ‘praat’.

Bron: Funkybird Photography

Nog een paar weken tot het echte avontuur begint. Ik kijk er enorm naar uit, maar ik vind het ook heel spannend wat ons allemaal te wachten staat. Tot die tijd geniet ik nog van alle bewegingen in mijn buik, de voorbereidingen op haar komst en het trotse gevoel van ‘mama worden’. Tot nu toe ben ik dankbaar voor al deze mooie momenten en vooral dat het ons gegeven is.

Wil jij jouw waardevolle momenten ook met ons delen? We zijn benieuwd.

NEW Babycadeaus 336x280

Linsey

Ik ben Linsey, 27 jaar, getrouwd en ik werk als communicatiedeskundige bij een logistiek bedrijf in Eindhoven. Ik ben een echte levensgenieter, ik ontdek graag mooie plekjes in binnen- en buitenland en ik vind persoonlijke ontwikkeling heel belangrijk. Verder vind ik het fijn om bij familie en vrienden te zijn. De hele dag stilzitten? Voor mij geen optie! Ook nu ik zwanger ben niet…. Ik neem je graag mee in mijn belevenissen. Nog wat steekwoorden: perfectionist, ambitieus, lifestyle, wijn, Ibiza, Toscane, romantiek, gezin!

2 Reacties op “
10x waardevolle momenten tijdens de zwangerschap

 1. Wat een mooi lijstje. Ik vond mijn zwangerschappen best zwaar en daardoor vergat ik nog weleens de mooie momenten. Dit lijstje sluit ik me bij aan. Vooral de eerste test was zo’n bijzonder en mooi moment. Het besef dat je hart gevult gaat worden met zo’n groot wonder
  Rachel onlangs geplaatst…Je eigen bruidstaart bakkenMy Profile

  • Hi Rachel, dank je wel voor je mooie reactie. Begrijpelijk ook wat je schrijft! ♡ Natuurlijk bestaat een zwangerschap ook niet alleen uit mooie momenten, maar ik probeer ze wel te koesteren. Liefs!

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!