Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

10X De ultieme checklist voor december


18 december 2016


D

December is een hectische maand, vooral voor ons, nu ons kleine meisje er net is. In November bedacht ik al dat het handig was de cadeaus al veel eerder in huis te halen zodat ik me daar niet meer druk over hoef te maken. Maar in december heb je nog wel meer nodig dan alleen cadeaus. Ik maakte voor mezelf een lijstje wat ik allemaal MOET aanschaffen voor in december. Vandaag deel ik mijn ultieme december checklist!

de-ultieme-december-checklist

1. Prosecco of champagne

De decembermaand bestaat uit heel wat feestelijkheden. Te beginnen met de verjaardag van Sinterklaas, dan kerstmis en als afsluiter oud&nieuw. Als je van een glaasje bubbels houdt is het een must een paar flessen koud te hebben staan. Je hebt zoveel lekkere maar ook mooie flessen! Ga jij voor de dure merken of koop je een mooie fles in de supermarkt?

 

2. Inpakmateriaal

Van inpakmateriaal kun je niet genoeg hebben in december! Ook al heb ik al heel wat cadeautjes gekocht, soms valt me nog iets te binnen en bestel ik het snel online. Vaak moet je het dan zelf nog even inpakken. Ik zorg daarom dat ik altijd genoeg inpakpapier, lintjes, stickers, plakband en een goede schaar bij elkaar heb liggen, zodat ik het niet eerst alles bij elkaar moet zoeken om een cadeautje in te pakken.

 

3. Lichtjes

Ik koop ieder jaar opnieuw lampjes en lichtjes voor in huis. Niet voor de kerstboom, want die berg ik ieder jaar mooi op. Maar ik koop ieder jaar opnieuw de kleine slingerlichtjes die ik gebruik ter decoratie in huis. In glazen vazen, in een kerstkrans of voor aan het kleine kerstboompje dat Maxime mag versieren.

 

4. Foute kersttrui

We hebben er nog nooit eentje gehad, maar dit jaar wilden JP en ik er wel eentje kopen en  daarmee een leuke kerstfoto maken met ons vieren. Het wordt onze eerste kerst met ons viertjes, heel speciaal dus. Het lijkt me wel leuk om op kerstavond een kerstrui aan te doen. Misschien vind ik er ook nog wel eentje voor de meisjes…

 

5. Decoratiemateriaal

In december vind ik het een MUST je huis gezellig te maken. Dat doe je door leuke winter/kerstobjecten neer te zetten en door te werken met echt groen. Ik vind de geur van verse dennentakken heerlijk. En zo ook de geur van kaneel. Deze kun je dus echt kopen in de winkel, maar je kunt ook deurkaarsen aanschaffen. Ik maak zelf altijd een mooie kerstkrans met verschillende soorten groen en kerstballetjes.

 

6. Feestelijke lekkernijen

In december laat ik de touwtjes altijd wat losser vieren als het gaat om letten op de lijn. Al die lekkernijen horen er gewoon een beetje bij, toch. De geur van een verse cake of appeltaart in huis vind ik echt het ultieme decembergevoel. Ik zorg dan ook dat ik genoeg bakspullen in huis heb zodat we vaker kunnen bakken.

Ook vind ik het zo gezellig om ’s avonds de toastjes op tafel te zetten met lekkere kaasjes of salades en natuurlijk een goed glas wijn erbij.

 

7. Batterijen voor speelgoed van de kinderen

Dit is wat mij betreft DE beste tip van dit hele rijtje. Veel cadeautjes die kinderen krijgen met Sinterklaas of kerst werken alleen op batterijen. Zodra het speelgoed het dan niet doet, omdat er geen batterijen bij zijn geleverd is de pret er al snel af en dat kan zorgen voor grote teleurstelling. Zorg dus dat je genoeg en goede batterijen, zoals die van Duracell in huis hebt, zodat het speelgoed ook direct tot leven komt en de kinderen eindeloos kunnen spelen.

Waarom Duracell batterijen?

Je kunt ervoor kiezen goedkope batterijen te kopen, maar we weten allemaal: goedkoop is uiteindelijk duurkoop. Waarschijnlijk heb je niet bespaard op de cadeautjes en verdienen wil je ook dat ze optimaal tot hun recht komen. Duracell geeft speelgoed oneindige kracht en energie om door te blijven gaan. Met de duurzame en hoge kwaliteit batterijen en mobiele opladers is er altijd power om te blijven genieten van het speelgoed. Het bekende konijntje van Duracell laat al jaren zien waarom dit merk de beste batterijen levert. De batterijen in elk soort gaan langer mee door de constante innovatie binnen Duracell. Denk er ook eens aan om de oplaadbare batterijen van Duracell aan te schaffen. Dan ben je ook nog eens groen bezig! Je hoeft de batterijen na gebruik niet meer weg te gooien en je bent snel voorzien van nieuwe energie. Je kinderen zullen je eeuwig dankbaar zijn.

bunnybackup1

 

8. Feestoutfits

Ik kan er niet tegen als ik een paar dage voor de eerst nog een outfit moet scoren. Onder druk vind ik nooit wat! Sinds een aantal jaar zorg ik dat ik mijn feestjurkje al lang klaar heb hangen. Dit jaar is het even wat moeilijker omdat ik net bevallen ben en niet weet of ik er wel in pas, maar ik heb wel twee jurkjes geckoht ie iets losser zitten en ik makkelijk aan kan.

Ook voor Maxime heb ik de feestjurk al in huis en dat geeft echt rust, wetende dat ik me daar niet meer druk om hoef te maken.

 

9. Adventskalenders voor jong en oud

Adventskalenders zijn zoooo leuk! Niet alleen voor kinderen is dit leuk, maar ook voor volwassenen. Of ja voor vrouwen dan denk ik, haha. Wij hebben dit jaar twee kalenders in huis! Maxime heeft de adventskalender van Playmobil en ik de mooie en luxe uitvoering van Clinique. ZO leuk om iedere dag samen een vakje open te maken.

10. Vuurwerk kidsproof

Bij oud&nieuw hoort gewoon een beetje vuurwerk. Maxime vindt het heel erg leuk samen met JP naar buiten te gaan en te kijken hoe hij dat aansteekt. We doen het niet om middernacht maar Jp begint er al mee op Oudejaarsavond als het begint te schemeren. Dan is ze nog niet zo moe en geniet ze er extra van. Jp heeft dan wat mooi vuurwerk en voor Maxime hebben we sterretjes, dat vindt ze geweldig.

 

Dat was mijn checklist voor december. Benieuwd welke aanvullingen jullie nog hebben! Wat moet jij zeker weten ook in huis hebben in december? 

 

Liefs,

 

handtekening MAMA to the max blog mama moeder baby kind opvoeding zwanger handtekening

 

 

mamatothemaxad sponsoring samenwerken sponsoring geld verdienen

Pampers

Marjon

Volg MAMA to the max ook op Facebook, instagram, twitter en Youtube voor de laatste updates.

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!