Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

10 tips om het beste uit je vakantie naar Thailand te halen!


13 juni 2016


thailand mama to the max
<

Wist je dat er jaarlijks zo’n 6 miljoen mensen afreizen naar dit mooie land. Zeven jaar geleden was ik een van die 6 miljoen. Naast het feit dat ik verliefd ben geworden op een Thaise man (inmiddels mijn man!), ben ik ook verliefd geworden op het land. De bijnaam van Thailand is The Land of Smiles en na al deze jaren, kan ik dat nog steeds beamen.

 

 1. Glimlach Thailand

The Land of Smiles. Thaise mensen staan er om bekend altijd te gimlachen en dat is ook echt zo. Oncomfortabele situatie? Een glimlach. Een boos klant? Een glimlach. Een vreemdeling? Een glimlach. Zit je zelf in een lastig situatie, probeer het met een glimlach op te lossen. Woede en agressie werken namelijk averechts waardoor je helemaal niks meer gedaan krijgt.

 

 1. Bangkok

Iedereen is wel bekend met de naam Bangkok, maar de volledige naam is (om duidelijke redenen) wat minder bekend; Krungthepmahanakhon Amonrattanakosin Mahintharayutthaya Mahadilokphop Noppharatratchathaniburirom Udomratchaniwetmahasathan Amonphimanawatansathit Sakkathattiyawitsanukamprasit. Wijk een af van de gebaande wegen deze vakantie en neem de fiets door Bangkok. Op deze lekker Hollandse manier kom je op plekken waar ze anders nooit gekomen zou zijn.

 

patri4

 

 1. Street food

Thailand staat natuurlijk bekend om het lekkere eten. Wil je het echte Thaise eten en de echt Thaise sfeer proeven deze vakantie, ga dan op straat eten. Iedere stad of dorp heeft vele straatstalletjes waar het eten verrukkelijk is. En de beste indicatie of het echt goed is, is de aanwezigheid van locals!

Oh, en mocht je op zoek zijn naar een mes, die gebruiken ze niet. Ze eten van hun lepel en gebruiken de vork om het eten op de lepel te krijgen.

En over ijsklontjes hoef je je ook geen zorgen te maken. Alle ijsklontjes worden gemaakt van schoon water. Het is haast goedkoper en makkelijker dan zelf maken. Je kunt dus met een gerust hart een koel drankje drinken.

 

patri2

 

 1. Tempels

Ruim 90% van de bevolking is Boeddhistisch, geen wonder dus dat het land vol staat met tempels. Een paar tips voordat je een tempel bezoekt. Respecteer de cultuur en het geloof. Bedek altijd je schouders en knieën. En kniel je neer in een tempel, wijs nooit je voeten richting Boedha of monnik. Dit wordt gezien als een grove belediging aangezien voeten als meest oneerbiedig deel van het lichaam wordt beschouwd.

Mocht je van de tijger tempel gehoord hebben, lees hier meer waarom deze inmiddels gesloten is. Ik ben er nooit geweest omdat ik het niet kon geloven dat tijgers zomaar stil liggen om geaaid te worden. De tempel heeft zich schuldig gemaakt aan illegale handel in tijgers, het fokken en drogeren. Typ Tiger Temple Thailand maar eens in op Google, dan weet je niet wat je leest.

 

patri5

 

 1. Transport

Tuk-tuks, taxi’s, motortaxi’s, bussen, minibusjes en treinen, je vindt ze allemaal in Thailand, maar wat is nou het beste vervoermiddel? In Bangkok duidelijk de tuk-tuks en taxi’s. Tuk-tuks zijn iets duurder maar je ziet wel veel meer en in de taxi zit je even in de airco en uit de uitlaatgassen. Wel altijd op de meter rijden!

Langere afstanden zijn goed te doen met (nacht-) bussen of treinen. Je hoeft trouwens (bijna) nooit van te voren te boeken via een reisbureau. Je kunt gewoon zelf naar het trein- of busstation gaan en omdat de mensen zo behulpzaam zijn, komt je altijd goed terecht, ook als je denkt dat het helemaal verkeerd gaat (ik spreek uit ervaring!) Minibusjes zijn vaak wel sneller dan een grote bus, maar je hebt wel erg weinig beenruimte.

 

patri1

 

 1. Overnachten

Door de 6 miljoen toeristen per jaar zijn er ook oneindig veel accommodaties beschikbaar. Van 5 sterren hotels tot kleine hostels en alles daartussen. Ga je met het hele gezin op vakantie? Zoek dan een hotel of guesthouse dat door een familie gerund wordt. Ze helpen je altijd graag en weten precies waar en wanneer er iets te doen is. Soms nemen ze je zelfs persoonlijk mee naar evenement of locatie. En de Thaise mensen zijn gek op kinderen, vooral als ze blonde haren en blauwe ogen hebben. Dan ben je een soort celebrity.

 

 1. Taal

De Thaise taal is niet zo een-twee-drie onder de knie te krijgen, maar met een paar woordjes en zinnen kom je al een heel end. Overigens spreken ze bijna overal Engels.

 

Hallo: Sawadee ka (voor de vrouwen) en Sawadee krap (voor de mannen)

Bedankt: Krap koon ka (voor de vrouwen) en Krap koon krap (voor de mannen)

Niet te pittig (eten): Mai phet

 

 1. Vrijwilligerswerk

Overal in Thailand is er gelegenheid om vrijwilligerswerk te doen. Of je nu met een grote organisatie gaat of je stapt op eigen gelegenheid een school binnen, je wordt altijd met open armen ontvangen. Mocht je interesse hebben in vrijwilligerswerk, mijn man en ik runnen een kleine organisatie in het noordoosten van Thailand. Voor meer informatie kijk snel even op onze website.

 

patri6

 

 1. De 7/11

De wat? 7/11? Dit is je beste vriend in Bangkok, waar er letterlijk op iedere straathoek een zit. Je kunt het vergelijken met een AH-to-go. Heb je even verkoeling nodig? De airco staat daar standaard op standje vriezen dus je koelt even lekker af. Daarnaast kun je er terecht voor een flesje water of cola, snacks en tosti’s!

 

 1. Go with the flow

Dit is de aller belangrijkste! Thaise mensen laten zich niet opjagen en tijdsschema’s doen het niet goed in Thailand. Thaise mensen zijn heel relax en het beste kun je daar maar meteen in mee gaan. Plan niet teveel, laat ook tijd over voor niks. Er is altijd wel wat te doen. Geniet van het rustige tempo. Het is vakantie, dus niks heeft er echt haast!

 

 

Patricia

Mijn naam is Patricia (30) en samen met mijn man Jack (35) en onze dochter Luna (3) en zoon (5 maanden) woon ik in Thailand. In 2009 ging ik nietsvermoedend backpacken door Zuidoost Azië. Totaal onverwachts werd ik tot over mijn oren verliefd. Begin 2012 ben ik definitief naar Thailand verhuisd. Samen runnen wij nu de vrijwilligerswerkorganisatie voor Engelse lessen op lokale scholen (www.isan-survivor.org). Daarnaast ben ik vorig jaar mijn eigen webshop begonnen waar ik gehaakte babykamer accessoires verkoop van 100% Thais katoen (nurtureplaylove.etsy.com).

Reactie op “
10 tips om het beste uit je vakantie naar Thailand te halen!

 1. Wij zijn al vol op aan het sparen om volgend jaar weer naar thailand te gaan. Voor mij niet de eerste keer maar voor mijn vliegangstige vriend wel!

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!