Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

10 Herkenbare gedachten tijdens het zwanger worden


21 december 2017


V

Vanaf het moment dat je gestopt bent met welke vorm van anti-conceptie dan ook, denk je vaak aan niks anders meer. Een kindje maken! Elke vrije minuut spoken de meest bizarre dingen door je hoofd en wij delen graag onze gedachten met jullie!

 

#1 Uitgerekende datum uitstippelen 

In plaats van mijzelf druk te maken om hele andere belangrijke zaken, denk ik alleen maar aan de uitgerekende datum. Als dit valt tussen Sinterklaas en Kerst ben ik niet alleen bakken met geld kwijt, maar ook enorm druk. Ik moet er trouwens ook niet aan denken dat dit valt op de verjaardag van één van de andere kinderen

#2 Wakker blijven: ik ovuleer! NU!

Oké, we plannen niks die dag. Ik doe de kinderen in bad, daarna op bed en als ik niet te moe ben, moeten we eigenlijk ook nog gaan vrijen. Alles behalve romantisch. Liters koffie en een wekker a.u.b.

#3 Mijn man is gek op mijn vruchtbare dagen

Ja, écht en ik geniet stiekem weer van zijn opgewektheid. Het is eigenlijk gewoon een paar dagen lang baby-making-fitness. Dit allemaal voor een heel goed resultaat natuurlijk. Wie houdt er nou niet van dit soort sessies?

#4 Let’s check: de Chinese kalender

Oké, dus als we “het” nu doen, dan betekend het dus dat we over 9 maanden een dochter zullen krijgen. Maar, volgende maand dus een zoon. Pfff… Ingewikkeld. Als het maar gezond is.

#5 Is het te vroeg voor babynamen?

Ik kan het niet helpen maar met al die kleine mensjes die om mij heen geboren worden, moet ik er gewoon een aantal opschrijven. Sommige babynamen zijn gewoon zó leuk!

#6 Rijkdom: praten over álles met je beste vriendin

Ik heb dus een vriendin die ik werkelijk alles kan vertellen. Ze weet inmiddels precies wanneer mijn eitjes sprongetjes maken of wanneer we “het” mogen doen. Klinkt misschien gek hoor, al die details delen. Het is gewoon een heel fijn idee dit te kunnen delen met iemand behalve mijn man.

#7 Ik wil ook zo’n zwangerschapsketting

Maar eh, hoe werkt dat ding eigenlijk? Wanneer draag ik hem? Ik probeer hem elke dag te dragen, zelfs tijdens de seks. Maar, eigenlijk weet ik helemaal niet waarvoor het is?

#8 Is dit eigenlijk wel het moment?

Als ik naar mij lichaam kijk, geeft het eigenlijk al signalen als van: wat ben je aan het doen? En is dit wel het goede moment? De schuldgevoelens komen al gauw om de hoek kijken. Mijn gedachten schommelen heen en weer en niet altijd rationeel. Vaak emotioneel beladen en onzeker.

#9 Pre-checklist: ovulatietesten, foliumzuur en thermometer

Heb ik dit écht nodig om zwanger te worden? Ja, wel als ik alles zeker wil weten en goed wil doen. Maar, hoe vang ik mezelf op na een negatieve test? Het is moeilijk te vertrouwen in mijn eigen lichaam. Ik heb er gewoonweg geen controle over

#10 Jippie! Weer een zwangerschapsaankondiging…

Het is altijd leuk een zwangerschapsaankondiging te lezen op social media. Maar, tegelijkertijd maakt het mij ook wel onzeker. Wanneer is het onze tijd om het te mogen delen met de wereld?

Wat ging er door jouw hoofd rond toen je een kindje probeerde te maken? Wat merkte jij aan je omgeving?

Bespaar continu

mamatothemax.nl

We houden je graag op de hoogte van actuele nieuwtjes, tips & ideeën.

Reactie op “
10 Herkenbare gedachten tijdens het zwanger worden

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!