Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

10 dingen die je nog niet van me wist!


28 juli 2016


H

Het is alweer ruim anderhalf jaar geleden dat ik begonnen ben met bloggen. In de tussentijd hebben jullie me aardig leren kennen. Ik heb heel wat persoonlijke artikelen geschreven, deel dagelijks foto’s uit ons dagelijks leven op instagram en 1x per week verschijnt er een VLOG waarin jullie me ook kunnen volgen in mijn dagelijkse doen en laten.

Toch zijn er zeker nog genoeg dingen die je nog niet van me weet. Vandaag som ik er 10 op. Erg benieuwd of je dat achter mij uit had gehaald of het echt niet bij mij vindt passen. Hier komen ze:

Wist je dat…

1. ik 5 VWO 2x heb gedaan?

Rond mijn zestiende en zeventiende had ik he-le-maal geen zin in school. Ik had er gewoon genoeg van en kon het niet meer opbrengen heel serieus eraan te werken. Dat ging dus even goed mis in de 5e klas van het VWO. Omdat de leraren wel zagen dat de capaciteit er was, maar mijn inzet veel te laag was, kreeg ik een goede peptalk van mijn ouders. Zonder hen was het me nooit gelukt om toch door te zetten. Achteraf ben ik natuurlijk heel blij dat ik uiteindelijk toch geslaagd ben voor het VWO, want anders had ik niet cultuurwetenschappen kunnen gaan studeren en dat wilde ik toch wel heel graag.

2. ik een allergie heb voor noten?

Yep, voor alle noten. Mijn moeder ontdekte deze allergie toen ik nog heel klein was. Ik mocht voor de eerste keer vast voedsel eten en het leek mijn moeder wel een slim idee om iets vloeibaars op de boterham te smeren. Ze koos voor pindakaas. Na het eerste hapje werd ik helemaal rood en kreeg ik bijna geen lucht meer. Op de eerste hulp zagen ze gelijk dat het om een allergie ging. Ik testte positief op een notenallergie en die heb ik nog steeds. Zo’n 1 à 2 keer per jaar gebeurd het me dat ik per ongeluk iets eet met noten erin. Vroeger moest ik dan acuut een spuit in mijn kont zetten, maar sinds een aantal jaar zijn er pilletjes voor in de plaats gekomen. Nog steeds is het iedere keer weer eens schrikken, maar de pilletjes helpen best wel snel. Die zal ik dus ook NOOIT vergeten mee te nemen buiten de deur!

3. je me wakker kunt maken voor oesters?

Ohhh zalig gewoon! Ik mis het enorm nu en baal er zo van dat je ze niet mag eten tijdens de zwangerschap. Ik at mijn eerste oester pas toen ik een jaar of 18 was, best laat dus. Maar sindsdien neem ik ze overal waar ze op de kaart staan.

oesters marjon

4. ik drie maanden naar Guatemala geweest ben?

Voor mijn studie Cultuurwetenschappen aan de Universiteit van Utrecht, mocht ik in het derde leerjaar naar Guatemala. Dat ligt in Midden-Amerika. Ik heb er drie maanden mijn bacheloronderzoek gedaan en een fantastische tijd gehad. Ik had toen al een relatie met JP, dus we waren enorm blij om elkaar weer te zien na 3 maanden. Het heeft onze relatie toen een enorme boost gegeven, want we hadden elkaar echt gemist en wisten toen nog meer hoeveel we van elkaar hielden.

5. ik kaas met randjes niet lust?

Getver! Nee, die kaas eet ik echt niet. De buitenkant is dan zo hard, blehhh! Ik eet alleen maar kaas waar ik van te voren nog de randjes van af moet snijden. Geen kant en klare korstloze p(l)akjes uit de supermarkt dus, voor mij.

6. ik alleen maar romantische komedies kijk?

Het is echt waar tot grote ergernis van JP. Ik kijk echt geen andere films. Ik word al heel snel bang en heb gegarandeerd een nachtmerrie als ik een akelige film kijk. Ik houd absoluut niet van thrillers, science fiction, waargebeurde verhalen en alles waar moorden of gevechten in voor komen. Films moeten mij blij maken en ik haat het om gespannen voor een scherm te zitten.

7. ik met de slaapkamerdeur open slaap?

In de categorie bang… Ik wil voor mijn gevoel alles kunnen horen in huis en dat lukt niet met de slaapkamerdeur dicht. Ook wil ik ergens nog iets van licht kunnen zien. Al is het maar het licht van de lantaarnpaal dat ik zie op de overloop.

8. ik veel te lang en veel te heet douche?

Wat is dat toch lekker om gewoon nutteloos onder de douche te staan en de warme straal even over je lichaam voelen. Ik probeer echt wel aan het milieu te denken, maar niet als het gaat om douchen. Het is voor mij een enorm rustmoment en blijf er net zolang onder totdat ik moe word van het staan, haha. Slecht hè! Vooral ook omdat dit de grote boosdoener is waarom ik vaker te laat kom.

9. ik chips en chocolade door elkaar eten heel lekker vind?

Guilty! Ik eet niet zo heel vaak chips, maar soms op vrijdagavond als we thuis blijven, dan trek ik wel eens een zak open. Niets lekkerder vind ik het dan om tussendoor iets van chocolade te eten. Die smaak van chips en chocolade door elkaar heen is echt een genot (mag ik ook eens iets vreemds hebben?)

10. ik liever naar de Etos ga in plaats van naar de Kruidvat?

Ik ben een echte Etos fan1 Het is zelfs zo erg dat ik geen eigen merk van Kruidvat wil en even naar de Etos loop om dan van hetzelfde product daar het eigen merk van te nemen. Laatst betrapte ik me er zelf op dat ik een doosje paracetemols niet meenam van de Kruidvat, maar bij mezelf dacht: ik kom toch nog bij de Etos, neem ik ze dan van daar mee. Maar dat moest ik natuurijk weer eerst in mijn notities in de telefoon zetten, want anders zou ik het vergeten. Hoe handig was het niet geweest om gewoon dat stomme doosje van de Kruidvat mee te nemen;)

 

Zo, dat waren 10 punten die je zeker nog niet van me wist. Shocking of valt het mee?

Wie herkent zich in één van deze punten? Of had je één van deze punten echt niet achter mij gezocht? Heel benieuwd!

Liefs,

 

MAMA to the max blog mama moeder baby kind opvoeding zwanger handtekening

 

 

Marjon

Volg MAMA to the max ook op Facebook, instagram, twitter en Youtube voor de laatste updates.

4 Reacties op “
10 dingen die je nog niet van me wist!

  1. Heel herkenbaar. Zelf heb ik ook sinds jaren een notenallergie. Ondanks dat je goed oplet, gebeurt het mij ook een paar keer per jaar dat er toch per ongeluk iets tussen zit. Verder ben ik ook een liefhebber voor Etos dan voor Kruitvat winkels. Waarom? Geen idee. Overzichtelijker en prettiger winkelen denk ik. Leuk om via deze weetjes meer over je te weten te komen.

  2. Haha leuk artikel!! Nou 7,8 en 10 komen mij ook wel heeeel bekend voor hoor ? Dus niks vreemds aan haha! ?

  3. Leuk om te lezen! Ik hou ook niet van thrillers (kijk wel soms waargebeurd verhalen maar kan daar ook bang van worden). En ik slaap juist met de deur dicht zodat ik het hoor als er iemand de kamer binnen komt. Verder ga ik inderdaad ook liever maar Etos dan Kruidvat. Gewoon veel opgeruimder en het personeel weet waar ze het over hebben 🙂
    Raïsa onlangs geplaatst…Wedding Wednesday: Just Raisa, just marriedMy Profile

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!