Lees nu: Mamatip: pimpen of weggooien?

It’s the most wonderful time of the year!!


19 december 2015


<

Jahaaaaaaa, welkom feestdagen!! 

Heerlijk één van de leukste maanden van het jaar is al vol op gang. En die begon natuurlijk met weken Sinterklaas journaal op Nederland 3, die de meiden iedere dag op school hebben gekeken terwijl mama thuis op de hoogte bleef van alle ontwikkelingen. Die snuutjes vol spanning als we dan ook de intocht samen keken en ook “de witte wieven” goed ter sprake kwamen. Maar het kwam gelukkig allemaal goed en Sinterklaas kwam dan ook met zijn stoomboot en alle pieten veilig aan in Meppel.

Wunderfull time

En met Sinterklaas kwam natuurlijk ook zelf pepernoten bakken en knutselwerkjes om de hoek kijken. Dat allereerste schoentje, van dit jaar, was nog wel spannend hoor. Want tja, zwarte piet zou heel waarschijnlijk hun schoentjes komen vullen, terwijl wij toch allemaal heerlijk in ons bedje zouden liggen. Verlegen hebben ze, voor het slapen gaan, dan ook zachtjes een aantal liedjes gezongen en moest mama natuurlijk wel eerst even alle deuren nakijken of ze ook wel echt op slot waren, voor ze naar bed gingen. Spannend!

Na de laatste check toch maar naar bed. Natuurlijk was dat een spannende nacht en wilde Nevaeh en Jaliyah niet zonder mij naar beneden de volgende ochtend. Die net even wat vroeger was dan andere ochtenden ;).

Vol verwachting zijn we met zijn drieën naar beneden gegaan en ja hoor. De schoentjes waren goed gevuld. Helemaal gelukkig zaten de meiden bij het ontbijt hun cadeautjes te bekijken. Natuurlijk zat er wat te knutselen bij.

knutselen

Met een beetje hulp van mama zijn de handpopjes in elkaar gezet en hebben ze samen het eerste handpoppen spel gespeeld. Hele verhalen. Heerlijk die verbeelding. Genieten!

En wat zou het Sinterklaasfeest niet zijn als er op verschillende locaties dit niet uitgebreid gevierd zou worden.

En hoewel er meerdere mama’s zullen zijn die mij voor gek zullen verklaren, ben ik 29 november, tussen alle Sinterklaas activiteiten, toch echt met advent begonnen. Het eerste kerststukje met de kaarsen stonden al klaar.

advent

Ik weet het. Sinterklaas had het land nog niet verlaten, maar ik ben een ware kerst liefhebber en 1 december start ik altijd met het kerstverhaal en ook met de activiteiten. Zo ook dit jaar.

Hoe bij mij kerstadvent eruit ziet? Ik lees iedere dag, vanaf 1 december, een stukje uit de Bijbel en kies een leuke activiteit uit. Gewoon om in aanloop van deze leuke, gezellige en liefdevolle tijd nog even wat meer aandacht en kostbare tijd met elkaar door te brengen. Hoe cliché het ook is, de tijd gaat enorm snel en die tijd krijg je niet meer terug! En waarom zou je dan niet eens wat meer quality time met elkaar doorbrengen. En dus zijn wij 1 december begonnen met het huis te versieren. Samen.

Kerstmis

Natuurlijk gaat Sinterklaas natuurlijk gewoon door en hebben we na de kerstboom samen pepernoten gebakken. Wat een contrast hahaha, maar wel heel leuk.

kerstmis

En zelfs op dansschool Beyond Basic, waar de meiden iedere week weer verder kennismaken met dans, werd er uitgebreid gevierd dat de Sint in het land is. Een paar uur vol leuke activiteiten. Verven en een choreo op een super stoer nummer waarbij twee gezellige pieten mee hebben gedaan. Een fijne middag met twee gelukkige moppies die weer mee naar huis gingen.

sinterklaas

Leuk om te zien dat de meiden nu zoveel meer durven dat vorig jaar. Zwarte piet is lang niet zo spannend meer. We hebben dan ook pakjesmiddag op 6 december gevierd bij de vriend van mijn moeder. Met het gezin van mijn zus, mijn moeder en haar vriend, mijn broertje en wij met zijn drietjes. Mijn stiefvader heeft goed uitgepakt. Sinterklaas kwam samen met korte en lange piet eens even vertellen hoe lief iedereen wel niet geweest was en dat pakte goed uit.

Iedereen werd gigantisch verwend met veel cadeaus. De één werd uitgeroepen tot stafambassadeur en ook goed gekleed voor die taak. Met paarse pruik, clownsneus en gekleurde strop de juist aangewezen persoon. Hahaha. En bij het afscheid hoort natuurlijk ook “dag Sinterklaasje, daaaaag, daaaaag, Zwarte Piet.” Bepakt en bezakt, in een overvolle auto, zijn we na een gezellige middag tevreden naar huis gegaan. Sinterklaas is weer terug naar Spanje.

Op school was dit ook goed te merken. Maandag had alle Sinterklaas versiering dan ook plaats gemaakt voor kerstversiering. De kerstboom stond daar al goed te pronken met alle kerstversiering, alle lichtjes brandde en de klaslokalen verkeerde op die lichtjes na in het donker.

Spannend zo’n eerste kerst op school. Wat bijzonder veel nieuwe indrukken en ervaringen maken de meiden nu mee. En er horen natuurlijk ook de gepaste liedjes bij. Ze komen dan ook geregeld thuis met  “O, dennenboom” of een ander liedje. En het verhaal van Maria en Jozef die baby Jezus zullen verwachten. We knutselen en bakken heel wat af de laatste dagen.

Knutselen

We zijn er bijna. Het is bijna kerst. Zo bijzonder dat je in deze tijd ineens stilstaat bij het feit dat we zo gezegend zijn en enorm boffen met onze kleintjes.

Afgelopen zondag, 13 december, heb ik met de meiden genoten van het afscheidsconcert van K3 om vervolgens ’s avonds om 19.00u een kaarsje te branden voor alle overleden kindjes. Wij hebben in het bijzonder een kaarsje gebrand voor ons neefje Devon, die mijn meiden helaas nooit hebben mogen leren kennen. En dat zet je dan meteen met beide benen even flink op de grond. Waar voor veel mensen deze tijd een tijd van gemis is, besef ik mij dat, ondanks ik de meiden een aantal dagen per twee weken moet missen, er zoveel mensen zijn die hun kleintje alleen maar missen en ik zo bof met mijn meiden. En daarom is december voor mij een maand om even extra tijd te besteden aan leuke dingen en extra tijd voor elkaar vrij te maken. Uiteindelijk hebben we alleen elkaar.

Ik wil dan ook iedereen via deze weg hele fijne, liefdevolle en gezellige feestdagen toewensen. En dat het nieuwe jaar vol mag staan van de meest fijne herinneringen, heel veel liefde, geluk en gezondheid!! Geniet van elkaar en de fijne tijd die de aankomende weken voor ons staan! Dat al jullie wensen voor jezelf, maar ook voor elkaar uit mogen komen.

Afbeelding1

Heel veel liefs en holiday cuddles,

Nevaeh, Jaliyah en Rilana

 

Facebook Comments
Fashion_English11_300x250
Rilana

Rilana

Ik ben Rilana, 33 jaar, alleenstaande mama van tweeling Nevaeh en Jaliyah. Naast mijn 32-urige baan als assistent manager in een kledingwinkel, heb ik een super leuke en nooit vervelende tweede baan bij een all ladies night entertainment groep. In mijn blogs lees je vooral de belevenissen van de tweeling op school en hoe mijn leven eruit ziet naast het moederschap.

Reactie op “
It’s the most wonderful time of the year!!

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!