Bourgondisch borrelen in de tuin

Geplaatst op 30/05/2017, door
N

Nu het goede weer is aangebroken zijn terrasje pikken en heerlijke borrelavondjes de normaalste zaak van de wereld. Althans bij ons hier in Maastricht. Wij Maastrichtenaren hebben een voorliefde voor lekker eten en drinken. Met lekkere hapjes en drankjes kun je ons erg blij maken. De Limburgse gastvrijheid betekent dat het heel normaal is iets op tafel te zetten. Ik ben dan ook een kei geworden in het heel snel toveren van een luxe borrelplank.

 

Afgelopen week

Het was afgelopen zaterdag prachtig weer. Nicole en ik werkten een hele ochtend voor de blog en in de middag vroegen onze mannen of we ook een wijntje lusten. Hoewel het werk aan een blog nooit af is, besloten we dat het mooi was geweest en we inderdaad wel aan een lekker glaasje wijn toe waren. Omdat ik weet dat iedereen graag iets te smikkelen wil bij de borrel, reden Nicole en ik even gauw naar de Appie. Nog geen half uurtje later stond de tuintafel vol met lekkernijen. Benieuwd wat we allemaal kochten?

Streeckgenoten

Jp en ik houden ervan onze gasten goed te verwennen. We letten daarbij allereerst op de kwaliteit van het eten. Vlees halen we meestal bij een lokale (echte) slager. Zelf zijn we dol op ambachtelijke vleeswaren uit onze regio. Zo kent Limburg verschillende producten met een jarenlange historie en gemaakt volgens traditioneel familierecept. Van preskop tot Limburgse cervelaat, het ‘Limburgse’ aanbod is divers. Hebben wij even geluk dat een aantal topslagers uit de regio uitgenodigd is door Albert Heijn hun producten te verkopen in de lokale supermarkten, om de echte smaakliefhebber te verrassen met hun eigengemaakte vleeswaren en specialiteiten.

Vanaf deze week kun je bij jouw vertrouwde Albert Heijn in de provincies Limburg, Brabant en Zeeland, kiezen uit een breed assortiment regionale vleeswaren. Je kunt ze herkennen aan het nieuwe label ‘Streeckgenoten’. En pssst…vanaf week 42 (nog even geduld dus) wordt Streeckgenoten ook landelijk uitgerold in alle AH winkels. Echter, online is het hele assortiment vanaf nu al verkrijgbaar.

 

Onze borrel

We kozen naast de diverse soorten vlees, voor heerlijke meloen, mini-mozarella, feta blokjes, olijfjes en tomaatjes en nog wat dippers met tzaziki toe. Een goede combinatie tussen hartig en een vleugje zoet.

 

Tip! Handig he die weckpotjes, zo voorkom je dat vliegjes of ander ongedierte mee komen borrelen en de producten blijven er met dit weer weer net iets langer koel in.

 

We maakten prikkers met meloen, ham en een snoeptomaatjes, rolletjes magere cervelaat gevuld met roomkaas en prikkers met buffelmozzarella met een zongedroogd tomaatje en verse basilicum. Super simpel om te maken en echt binnen no-time klaar. Je begrijpt dat we na deze borrel niet veel honger meer hadden ’s avonds.

Welke vleeswaren zijn echt bekend in jouw streek of regio? Verkopen ze deze al bij de Albert Heijn? Of ben je een Limburger die in Amsterdam woont ne wil je toch graag die Limburgse vleeswaren kopen? Dat kan dus nu!

Veel liefs,Marjon transparant handt handtekening MAMA to the max

 

Deze blog is in samenwerking met Albert Heijn gemaakt.
Doutzen Collectie 300x250
Marjon

Marjon

Volg MAMA to the max ook op Facebook, instagram, twitter en Youtube voor de laatste updates.

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!