Lees nu: MAMA to the max meets powervrouw Tineke

Ambulancebroeders slaan ruit in en redden baby uit snikhete auto


24 mei 2017


<
Ambulancebroeders hebben dinsdagmiddag in Heerlen een baby uit een hete auto gered. Het kindje was door de moeder achtergelaten in een geparkeerde auto.

Goed gesprek

Het ambulancepersoneel werd volgens de politie gealarmeerd door een voorbijganger en ging een kijkje nemen. De hulpverleners tikten vervolgens een ruitje in en haalden de baby uit de hete wagen. Op dat moment kwam ook de moeder net terug. Zij kreeg geen boete, maar de politie heeft wel een ‘goed gesprek’ met haar gevoerd. De baby maakt het goed.

We hebben contact gehad met Politie Limburg, uiteraard wordt er al druk op social media geoordeeld over ‘het gesprek’ en waarom de moeder in kwestie niet beboet is. De politie verzekerde ons dit zeker niet licht op te vatten en ook bovenop de kwestie zit.

Begint dat nu al?

Hier op de redactie zijn we meer dan verbaasd dat dit voorval vandaag gebeurde. Al was er enkele weken terug al melding van honden die waren achtergelaten in auto’s, waarvan vorige week een hondje het niet overleefd heeft.

Niet doen

Heel eerlijk kunnen we ons allemaal de situatie’s wel bedenken waarbij het ‘aantrekkelijk lijkt’ om ff je baby of peuter in de auto te laten zitten. “FF” bij de bakker snel naar binnen flitsen…maar wat als daar het drukker is dan verwacht of ze eerst wisselgeld bij moeten halen of……

Hoe warm wordt het in een auto?

 

 

Wat mag als je een baby of een hond alleen in een auto ziet?

Omdat we het graag zeker willen weten, belden we dus met de Politie. Het blijkt dat er in Nederland geen duidelijke wetgeving is voor wat nou wel en niet mag. De persvoorlichter gaf wel aan altijd de politie (via 112) te waarschuwen.

Of je een raam mag inslaan is een grijs gebied, maar ook politie geeft aan, beter ingrijpen en een ernstige afloop voorkomen dan bang zijn voor de gevolgen van een ingeslagen raam.

 

We zijn benieuwd naar jullie mening en bevindingen? Deel ze hieronder in de comments.

mamatothemax.nl

mamatothemax.nl

We houden je graag op de hoogte van actuele nieuwtjes, tips & ideeën.

Reactie op “
Ambulancebroeders slaan ruit in en redden baby uit snikhete auto

  1. Ik kan me heel goed voorstellen dat je je kind of je hondje even in de auto laat. Even snel iets halen in de winkel. Zo snel warmt de auto toch niet op?
    Nou, wel dus. Mij zoontje vindt het tegenwoordig leuk om, als we zijn geparkeerd, achter het stuur te spelen. Na 5 minuten breekt het zweet me uit. Heel goed dat dit soort verhalen in de media komen. Om weer even iedereen te laten beseffen dat een auto enorm snel opwarmt.
    Rachel onlangs geplaatst…Controle bij de cardioloogMy Profile

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!