Lees nu: DIY project voor Lilou [hobbelpaard]

Advies voor mama’s to be


21 december 2015


<

Tips van power mama Nina Ruitenbach

Je bent zwanger en denkt het allemaal te weten, want zo hoort dat als aanstaande mama. Stiekem heb je eigenlijk geen flauw idee…  Herkenbaar? Geen paniek. Ik had een super leuk gesprek met power mama van 2, Nina Ruitenbach. Ze heeft een ontzettend leuke babywinkel in Hoofddorp, kent haar klanten als de beste en hecht waarde aan een goed en eerlijk advies. “Dat kun je ook alleen geven als je zelf al mama bent”, vertelt de stijlvolle beauty Nina. Ik deel een aantal van haar tips met jullie, zoals de top 5 musthaves voor je newborn baby. Als iemand weet wat je als mama to be allemaal nodig hebt dan is zij het wel. En stijlvol en praktisch gaan zeker samen. Verder hebben we het over ondernemerschap. Hoe combineer je moederschap en ambitie?

Even terug in de tijd

Er groeit een klein meisje in mij, wat een heerlijk gevoel was dat. En wat genoot ik van die mama to be fase. Heerlijk speuren naar al die leuke, maar zeker ook praktische spullen die je moet aanschaffen voor de baby op komst. Bij de eerste heb je echt geen flauw idee, ik toen in ieder geval niet. Nu help ik mama’s to be graag op weg, maar als we dan toch moeten shoppen gaan we voor classy, stijlvolle en unieke baby producten. Toch, dames?

Zo kwam ik in contact met Nina. “Yes, gevonden en helemaal mijn stijl”! Dat dacht ik toen ik de 1e keer de webshop van haar winkel bezocht. Ik wilde bijzondere spullen aanschaffen voor dat kleine meisje in mijn buik en dan vooral in zachte tinten. Ik houd nu eenmaal niet van schreeuwerige kleuren. Dan was ik bij Nina aan het juiste adres. Ze verkoopt o.a. Maxi-Cosi en kinderwagen bekleding, voetenzakken en nog veel meer moois om o.a. je Bugaboo, Joolz of Stokke mee te stylen. Strikken, kappen, parasols, luiertassen, maar ook dekens, badcapes en geweldige babykleding en schoenen. Nina gaf goede adviezen. Precies waar ik naar op zoek was.

Ik krijg trouwens kippenvel als ik terug denk aan die tijd. Het is zo bijzonder als je al die piepkleine kleertjes vasthoudt en je afvraagt hoe je kleintje er straks uit zal zien. Nu shop ik met Feline op mijn netvlies. Toen, dagdromend over hoe ze in het echt zou zijn. Zou ze al haartjes hebben? Lijkt ze op mij of toch op haar papa? Bijzonder, echt waar. Geniet van die speciale ‘ik ben zwanger’ momenten. Maar goed: back to my story.

Een ontmoeting met Nina Ruitenbach

Het is eind november. Ook Hoofddorp laat zich van haar feestelijke kant zien. Ik ben dol op deze tijd: de sfeer, versieringen en prachtige etalages. Feline en papa zijn gezellig mee op pad. Voor ons een eindje rijden vanuit Zuid-Limburg, maar het is zeker geen straf om een bezoekje te brengen aan de winkel van Nina, die afgelopen juni haar deuren opende. Sinds de opening stond het al op mijn wishlist om langs te gaan.

We worden enthousiast begroet door Nina die al druk bezig is deze ochtend haar winkel te ordenen. Alles moet er tip top uitzien. De winkel is een plaatje. Ik kan niet wachten om te neuzen tussen al die geweldige baby spullen. Nina is een ambitieuze onderneemster met stijl. Ze neemt werkelijk de tijd voor elke klant. Dat is in de massawinkels wel anders. Feline windt haar om haar vingertje “Wat een dotje…”! We drinken samen een kop koffie en kletsen er gezellig op los.

advies

Waarom ben je een babywinkel begonnen?

“Ik ben ooit begonnen, omdat ik unieke baby producten naar Nederland wilde halen. Toen ik zwanger was van mijn zoontje kon ik niet slagen in Nederland, maar in het buitenland wel. Ik liep een keer met mijn wandelwagen door Maastricht en mensen draaiden letterlijk hun hoofden om mijn Maxi-Cosi bekleding te bekijken. Ik kreeg zoveel vragen als ik op straat liep. Toen dacht ik: daar moet ik iets mee”, vertelt Nina.

advies

Gaan moederschap en ambitie samen?

“Jazeker”, zegt Nina overtuigd. “Ik heb een zoontje van bijna 6 en een dochtertje van 3. Zij staan voor mij altijd op nummer 1. De winkel bestaat pas 3 jaar en het gaat erg goed. Ik mag niet klagen. Mijn leven is natuurlijk een stuk drukker geworden, maar ik weet het werk- en gezinsleven goed in balans te houden. Op inkoop naar het buitenland gaat mijn man bijvoorbeeld gewoon lekker mee. Ik heb zoveel mooie toekomstplannen voor mijn winkel, maar soms betekent dit dat dingen dan maar even op de langere baan gezet moeten worden. Dat is het geheim”.

Stiekem is Nina ook wel trots op zichzelf en terecht. “Ik had geen uitgebreid businessplan klaar liggen en ook geen visie. Die ontstond later pas. En kijk eens waar ik nu sta. Door de unieke baby producten ben ik marktleider in dit segment. Ik ben vastberaden om die positie niet af te geven”. Wat een power mama!

Top 5 musthaves voor je newborn baby

Nina weet waar ze het over heeft. Haar top 5?

#1 Maxi-Cosi bekleding; de absolute nummer 1. Geen wegwaaiende dekens, maar een afritsbare voetenzak. Je kleintje blijft lekker warm. Heel praktisch en daar mag best aandacht aan besteed worden. Je loopt tenslotte het ziekenhuis uit met de Maxi-Cosi.

#2 Box- en ledikant bekleding; praktisch en stijlvol.

#3 Wikkeldoek; je kindje moet lekker warm in de box liggen.

#4 Badcapes; heerlijk zachte exemplaren.

#5 Eén of twee mooie pakjes; maar wel betaalbaar want ze groeien er zo snel uit.

Tip: rompers met een kraag

Nina heeft nog een goede tip: koop vooral rompers met een kraagje. “Ik houd niet van blote nekjes”, zegt Nina. “Het is belangrijk om dit goed te bedekken”. Ze is dol op stijlvolle rompers en ik kan het niet meer met haar eens zijn (zie de onderstaande recente foto van Feline, ik was op slag verliefd op deze romper). “Het zijn vaak die kleine dingen die het nog net iets specialer maken. Zo heb ik rompers in mijn collectie voor jongens met mini manchetknoopjes. Helemaal veilig natuurlijk en te schattig voor woorden”, voegt Nina er nog aan toe. Daar worden we toch helemaal blij van?

Advies mama

Mijn Bugaboo in stijl

It’s shopping time! Ik rijd natuurlijk niet helemaal naar Hoofddorp om met lege handen naar huis te gaan. De bekleding en voetenzak voor de Bugaboo stonden al lang op mijn wishlist. Het is nu ook echt weer nodig met de koude winterdagen op komst.

Wat ben ik blij met deze nieuwe aanwinst in het grijs, ja de papa van Feline had er ook een stem in. Toen hij hoorde dat de strikken afneembaar zijn mocht ik richting de kassa, hihi. Ik vind de strikken helemaal top. Wat vinden jullie van mijn gepimpte Bugaboo? Zoom in voor de details, zoals de schattige stipjes op de flap. Het is echt een prachtige stof. Ik gok er op dat er wat hoofden gaan draaien op straat.

advies mama

Tot de volgende keer

We nemen afscheid van Nina, wat een lieve en ambitieuze power mama. En wat een goede tips, de musthaves voor je newborn baby. En ja, moederschap en ambitie gaan samen.

Ben je trouwens nieuwsgierig geworden naar de geweldig leuke boetiek met unieke, stijlvolle baby artikelen van Nina? Check dan mijn Instagram-account @mylittlefashiongirl_nl. Wellicht ontdek je daar het antwoord.

Liefs,
Janine

P.s. In de volgende blog vertel ik meer over mijn aankomend huwelijk in Toscane op 14 mei 2016, van het romantische aanzoek tot alle leuke voorbereidingsperikelen. Hoe bijzonder is het dat mijn kleine meisje daar een rol in gaat spelen.

 

 

Facebook Comments
Fashion_English11_300x250
Janine

Janine

Hallo lieve lezers!
Ik ben Janine, 28 jaar en werk parttime als communicatieadviseur bij een technische groothandel in het mooie zuiden van het land. Tekstschrijven is absoluut mijn passie. Hoe leuk is het dat ik maandelijks een bijdrage mag leveren aan MAMA to the max! #trots
Iets over mezelf? Ik ben een shoe addict, dol op (kids)fashion, verse bloemen, interieur & design en mijn bruine labrador Figo. Maar bovenal ben ik super trotse mama van Feline, nu 2 jaartjes jong.
Ik vind het super leuk om mijn mama-verhalen en tips met jullie te delen.

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!