Lees nu: 5 x veilig buitenspelen in de zomer [dé checklist]

10x waarom de herfst mijn favoriete jaargetijde is


21 september 2016


herfst fall autumn lievelingsjaargetijde seizoen jaargetijde MAMA to the max
<

Vandaag is het 21 september, het begin van de herfst  Iedereen heeft denk ik wel een voorkeur wanneer we het hebben over de jaargetijden. Ik schreeuw al sinds ik een kleine meid was dat ik zo van de herfst houd. Ohhh wat ben ik ieder jaar weer in mijn sas als ik de eerste kou ’s ochtends voel als we de deur uitgaan! Het is echt mijn favoriete tijd van het jaar en vandaag tien dingen waarom dat dat nu zo is. Lees ze hier!

 

herfst fall autumn lievelingsjaargetijde seizoen jaargetijde MAMA to the max

Prachtige natuur

Je kunt het niet ontkennen; de natuur ziet er toch gewoon uit als een prachtig schilderij. De vele verschillende diepe warme kleuren die je normaal alleen op foto’s of schilderijen ziet kun je nu met je eigen ogen aanschouwen. Iedere boom kleurt op zijn eigen manier en uiteindelijk wordt ook de grond bedekt met deze prachtige kleuren. Overal waar je kijkt, omhoog of omlaag, het is een feestje!

Bladeren all over

Ik vind het geweldig om door een hele hoge berg bladeren te lopen en dan met mijn hoge laarzen aan tegen de bladeren de stampen zodat ze allemaal in het rond vliegen. Ook onze hond Juulke vindt het leuk te verdwijnen in de bladerenberg. Hij is maar heel klein dus hij is al snel zoek. Doordat je dan op een bepaalde plek de bladeren ziet bewegen weet je waar hij zich ongeveer moet bevinden.

herst autumn seizoen jaargetijde MAMA to the max

 

Wandelingen maken

Die heerlijke zondagmiddagwandelingen terwijl het zonnetje nog even doorkomt en je de jas kunt uittrekken en je alleen in je trui kunt wandelen. Je voelt de warme zonestralen nog doorkomen maar je weet dat als de zon weg is het onmiddellijk heel koud zal worden. Je maakt een wandelen van soms wel een paar uur samen met vrienden of familie en alle kids. Bladeren, kastanjes, eikeltjes en ander soort groen wordt gevonden en meegenomen naar huis om er vervolgens een mooi hefststukje van te maken. Na de wandeling met z’n alleen nog een warme chocolademelk drinken en in de auto naar huis is iedereen zo heerlijk moe van de buitenlucht.

 

Denkentjes

Jaaaa, de dekentjes mogen weer uit de kast! Ik heb altijd standaard twee of drie dekentjes op de bank liggen. Heerlijk om ’s avonds met de iPad op de bank te liggen onder een dekentje of tv te kijken met de deken opgetrokken tot net onder mijn kin en een warme beker thee recht onder mijn neus. Ik ga altijd voor de fleece stofjes of de gebreide dekens. Heerlijk zacht en zo lekker warm!

herfst 2

 

Genieten van een warm bad

Eindelijk kun je weer in bad met de kaarsjes aan op de rand. In de zomer heb ik nooit zin om in bad te gaan maar nu heb ik het alweer mogen ervaren dat je het ijssskoud hebt (haha ik heb dat nogal snel) en je dan een warm bad vult, je erin gaat zitten en die eerste minuut je het kippenvel op je benen ziet veranderen en je helemaal warm wordt…ohh I like!! Ik steek altijd een (geur)kaarsje aan zodat ik het licht op de badkamer of helemaal uit kan doen of heel zachtjes dim. Dat maakt het gelijk zo gezellig!

 

Gezellig maken in huis

Je voelt de voorbereidingen al komen voor de feestelijke decembermaand. Die eerste keer dat je het sinterklaas rek bij de supermarkt gevuld ziet met de verschillende soorten pepernoten, chocolade letters, gouden munten en taai taai poppetjes. En iedereen maar heel hard tegen elkaar schreeuwen….jeetje het wordt steeds vroeger…maar stiekem denk ik dat iedereen het toch wel heel gezellig vindt. Ik in ieder geval wel en heb natuurlijk al de eerste truffelpepernootjes mee naar huis genomen.

 

Dikke panty’s

Deze is een van mijn favorieten: de 100 denier panty’s en laarzen mogen weer! Jipppieee! Ik ben dol op dikke maillots en panty’s. Het liefste ga ik er nog mee naar bed haha. Ze zitten lekker, houden je benen en houden je voetjes lekker warm. Ik koop altijd bij de Hema een hele lading in. Ik zorg dat ik alle kleuren in huis heb. Van de zwarte heb ik er wel zes. Gewoon fijn om ze in huis te hebben! En natuurlijk niet te vergeten; de laarzen. Ik draag gewoon heel graag jurkjes in de winter en een paar suède laarzen eronder kan ik niet missen. Het staat altijd netjes voor het werk en ik kan er ’s avonds ook nog mee naar een vriendin. Ik ben echt een laarzen mens dus ik ben altijd blij als ze weer in het straatbeeld verschijnen.

 

Sloffer de slof

En niet te vergeten; sloffen. Sinds twee jaar heb ik van mijn ouders uit de Verenigde Staten Ugg sloffen gekregen. Ohhh wat zijn die warm zeg. Ik heb ook gewone Ugg laarzen maar die zijn zo groot om ook in huis aan te doen en ermee op de bank te liggen bijvoorbeeld. De sloffen zijn daarentegen ideaal voor in huis. Zodra ik thuiskom trek ik ze aan en ze gaan pas uit als ik in bed stap. Verkocht ben ik eraan en hoop er ook deze herfst/winter weer veel plezier van te hebben. Het moment dat ik ze weer van de zolder meenam naar beneden was weer erg mooi dit jaar haha. Ik kan ze iedereen aanraden!

herfst 3

 

Shopping kriebels

Hebben jullie al die shopkriebels te pakken? Ik vind de herfst altijd de leukste tijd om nieuwe kleren te shoppen. Uiteraard hoort daar ook een nieuwe jas bij. Vaak ga ik nog voor een mooie tussenjas maar soms slaag ik ook al voor een heerlijk dikke winterjas. Wanner ik de eerste kou heb gevoeld veranderd er iets in mijnhersenen en wil ik heel graag de wintergarderobe weer in de kast hebben hangen en kan ik het niet helpen dat ik in het Prijzencircus van de V&D of de Drie Dwaze Dagen van de Bijenkorf een aantal leuke kledingstukken scoor.n als laatste waarom ik zo van de herfst houd: de klok gaat een uur terug wat betekent dat je altijd dat uurtje langer slapen hebt. Ohhh die nacht vind ik altijd zo heerlijk hè. Ik heb het gevoel dat als je die nacht goed geslapen hebt je gelijk alle slaap van de afgelopen weken weer hebt ingehaald. Ik ben er ieder jaar toch stiekem weer erg blij mee.

 

Houden jullie ook zo van de herfst? Wij deelt mijn mening dat het de leukste tijd van het jaar is? En zo ja, waarom? Ben benieuwd wie er nog andere leuke argumenten heeft. Laat ze achter in de comments, zeer benieuwd ben ik.

 

Enjoy your autumn everybody!

 

Liefs,

 

handtekening_blogs

 

 

 

 

 

 

Marjon

Marjon

Volg MAMA to the max ook op Facebook, instagram, twitter en Youtube voor de laatste updates.

7 Reacties op “
10x waarom de herfst mijn favoriete jaargetijde is

  1. Helaas bestaan dit jaar zowel het prijzencircus als de drie dwaze dagen niet meer dus daar herfstshoppen is helaas voorbij 🙁

  2. Pingback: My outfit of the week

  3. ja ik houd ook van de herfst. Zeker vanwege al die bovenstaande punten!
    Maar toch mis ik dan wel de zomer en de lente een beetje. Ach ik ven gewoon blij dat ik in Nderland woon vanwege die fijne afwisseling

  4. Ja, ja, ja, helemaal met je eens. Ik hou van de veranderende seizoenen. Ok, regen ben ik wel weer snel klaar mee, maar voor de rest vind ik het heerlijk.

  5. Wat een leuk stuk, ik vind het vooral leuk dat we verschillende jaargetijde hebben dus ook de herfst vind ik straks weer erg fijn met inderdaad de warme dekentjes en de warme sloffen. Heerlijk!

  6. De herfst heeft inderdaad zijn charmes, maar ik houd er minder van dat het regent en de bladeren glad zijn. En dat uurtje extra slaap gaat hier helaas niet lukken, want de kinderen slapen echt niet langer haha

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!